diamant trouwring

Diamant kleur, Color

De kleur van diamanten heeft een significant effect op de waarde ervan. De kleur varieert van schaal D tot Z, van kleurloos tot lichtgeel. Hoe kleurlozer de diamant, des te zeldzamer en dus duurder de diamant is. Bij aankoop van een diamant is het vaak moeilijk te zien wat het verschil is tussen een kleurloze (D - F) en een bijna kleurloze (G - I) steen, vooral als deze al gemonteerd is in een trouwring. Diamanten met een gelere kleur (J - Z) zijn met het blote oog wel te zien.

Kleurgradatie van diamanten

De verschillende kleuren van de diamanten worden niet alleen aangeduid met een letter. In de diamantindustrie hebben de letters ook een naam meegekregen. Hieronder een overzicht van deze benamingen:

River (D - E)
Top Wesselton (F - G)
Wesselton (H)
Top Crystal (I)
Crystal (J - K)
Top Cape (L)
Cape (M - N)
Light Yellow (O - R)
Yellow (S - Z)

Fancy Color diamanten

Er zijn ook diamanten met mooie natuurlijke tinten als roze, rood, blauw en groen. Dergelijke stenen hebben zoveel kleur dat ze niet gesorteerd kunnen worden binnen het D - Z schema. Deze Fancy Color Diamonds zijn bijzonder zeldzaam en net als bij hun kleurloze tegenhanger hangt er een hoger prijskaartje aan. Mark Bos trouwringen heeft een mooie collectie gekleurde diamanten waar u uit kunt kiezen.

Meer info over roze diamanten.

diamant kleur