diamant solitaire setting

Diamant zetwijzen

Er zijn veel manieren om diamanten in trouwringen te zetten. Mark Bos trouwringen laat u graag de diverse mogelijkheden zien. Laat u inspireren!

Alliance zetting diamanten

Bij deze zetting staan de briljanten tussen vier greinen. Dit zijn bolletjes edelmetaal die de diamant omklemmen. Doordat er glanzende bolletjes edelmetaal tussen de diamanten zitten lijkt het optisch alsof de ring vol met diamanten zit terwijl slechts de helft voorzien is van een diamant.

trouwring met alliance zetting
trouwring met rail zetting

Railzetting diamanten

Bij een railzetting staan de diamanten strak tegen elkaar aan in een sleuf in het materiaal. De diamanten zitten aan twee kanten ingeklemd tussen de randen en raken elkaar bijna aan. Doordat de diamanten zo dicht bij elkaar staan ontstaat er een prachtige fonkelende lijn van diamanten.

Alliance zetting diamanten

Bij deze zetting houden twee greinen, tussen twee briljanten, beide diamanten op zijn plaats. De afstand tussen de briljanten is hier kleiner dan bij een zetting met vier grienen, waardoor er meer diamanten in de ring gaan en deze nog meer schittert in het licht.

trouwring met alliance zetting
trouwring met pavé zetting

Pavé zetting van diamanten

Bij deze square pavé zetting staan negen kleine briljanten in een vierkant, strak tegen elkaar aan. Iedere diamant wordt door vier greinen op zijn plaats gehouden. Het resultaat is een strak oppervlakte van diamanten dat ligt verzonken in een vierkante uitsparing in de trouwring.

Rondzetting met diamant

Bij deze zetting is de briljant in de trouwring gezet waarna het materiaal rondom over de randen van de steen wordt geboetseerd. Deze zetwijze wordt vooral toegepast bij kleinere solitaire diamanten. Het licht weerkaatst in de diamant en door de glimmende rand rond de steen lijkt deze optisch iets groter.

trouwring met rond zetting
trouwring met pavé zetting

Pavé zetting van diamanten

Bij deze micropavé zetting staan de briljanten strak tegen elkaar aan. Iedere diamant wordt door zes greinen op zijn plaats gehouden. De hoeveelheid diamant ten opzichte van de oppervlakte is hierbij het grootst. Het resultaat laat een oppervlakte van diamanten zien.

Spanzetting met diamant

Bij deze zetting is de trouwring als het ware open gezaagd en is de briljant ingeklemd tussen de twee zaagsnedes. Een bruggetje onder de diamant houdt de steen als extra zekerheid op zijn plek. De diamant staat optisch vrijwel los van de ring en komt zo het best tot haar recht.

trouwring met span zetting