de vorm van diamanten in trouwringen

Diamanten in trouwringen

De diamant kent vele slijpvormen waarvan de briljant het meest populair is. Niet voor niets overigens, want een goed geslepen briljant geeft met zijn 57 facetten de mooiste schittering van de diamant weer. Mark Bos gebruikt ook om die reden voornamelijk de hoogste kwaliteit briljanten in zijn trouwringen collectie. Ook voor alle andere slijpvormen kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Diamant prijs

Mark Bos trouwringen heeft een uitgebreide collectie briljant geslepen diamanten waar u een keuze uit kunt maken. Deze briljanten worden rechtstreeks gekocht op de diamantbeurs in Antwerpen. Mede hierdoor ontstaat een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

De diamant prijlijst.

Verlovingsring diamant
diamanten-slijpvorm

Diamant slijpvorm

De schittering en het vuur van de diamant wordt bepaald door de juiste slijpvorm van de steen. Terwijl de natuur de kleur en de helderheid van de steen bepaald, is de slijpvorm afhankelijk van de vaardigheid van de slijper.

Meer over de slijpvorm van diamanten.

Diamant kleur

Hoe kleurlozer de diamant, des te zeldzamer hij is. De diamanten van Mark Bos beginnen bij voorkeur bij de kleur G oftewel zeldzaam wit. Doordat de steen vrijwel kleurloos is geeft deze een ongekende schittering, ook wel het vuur genoemd.

Meer over de diamant kleur.

Diamanten kleur
Diamanten Helderheid

Diamant helderheid

De helderheid van een diamant geeft aan hoe zuiver de steen is. Nagenoeg elke steen heeft insluitsels. Hoe minder van deze insluitsels in de steen aanwezig zijn, des te helderder en dus mooier de diamant is.

Meer over de diamant helderheid.

Diamant karaat

De karaat is de meeteenheid die de diamantindustrie gebruikt voor het wegen van een diamant. Eén karaat is gelijk aan 0,2 gram. Vaak wordt het gewicht aangegeven in punten. De karaat is gelijk aan 100 punten. Zo staat 0,75 karaat gelijk aan 75 punten.

Meer over de diamant karaat.

diamanten-karaat
diamanten-certificaat

Diamant certificaat

Mark Bos trouwringen levert alle diamanten vanaf 0,30 karaat met een officieel diamant certificaat. Het certificaat wordt door een onafhankelijk ISO-gecertificeerd laboratorium verzorgt. Mark Bos werkt met 's werelds meest gerespecteerde laboratoria: zoals HRD, IGI en GIA.

Meer over diamant certificaten.

Fluorescentie

Fluorescentie is het zichtbare licht dat sommige diamanten uitstralen wanneer ze worden blootgesteld aan ultraviolette (UV) stralen. De diamant kleurt dan over het algemeen blauw. Mark Bos selecteert om deze reden diamanten zonder fluor.

Meer over fluorescentie.

diamanten-zetwijzen
diamant-hearts

Hearts & Arrows diamanten

Hearts & Arrows diamanten zijn misschien wel de mooiste diamanten in de wereld. Zij zijn ongeëvenaard in schoonheid, precisie en de perfectie van het slijpen. De fenomenale schittering van deze edelstenen maakt dat ze nog groter en witter lijken dan andere fijn geslepen diamanten van dezelfde grootte.

Meer over Hearts & Arrows diamanten.

Zetwijzen van diamanten in ringen

Er zijn veel manieren om diamanten in trouwringen te zetten. Mark Bos trouwringen laat u graag de diverse mogelijkheden zien. Van een alliance zetting tot een diamanten pavé. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat u inspireren!

Meer over zetwijzen van diamanten.

diamanten-zetwijzen
diamanten-roze

Roze diamanten in trouwringen

De Argyle mijn in Australië is de belangrijkste bron van deze zeer zeldzame roze diamanten. Mark Bos kan deze exclusieve roze diamanten nu aanbieden in zijn trouwringen collectie. Voor wie een extravagante trouwring wil zijn deze 'pink diamonds' bijzonder geschikt.

Meer over roze diamanten.

Kimberley proces

In Kimberley in Zuid-Afrika kwamen vertegenwoordigers van de diamantindustrie bijeen om manieren te bespreken om de handel in 'conflictdiamanten' te stoppen. Belangrijk uitgangspunt hierbij is ervoor te zorgen dat het kopen van diamanten niet de financiering van geweld tot gevolg heeft.

Meer over het Kimberley proces.

kimberly-partijen