trouwringen edelmetaal

Witgouden trouwringen

Een trouwring van witgoud heeft een wat koelere uitstraling dan een geelgouden trouwring en bevat een legering van palladium. Palladium is een zacht zilverwit metaal dat chemisch gezien op platina lijkt, het reageert niet met zuurstof uit de lucht.

Geelgouden trouwringen

Geel goud is een edelmetaal dat ontstaat uit vloeibaar magma. Geel goud kan als stofgoud, goudklompjes of als goudader voorkomen. Puur goud is een dicht maar zacht materiaal. Om het harder te maken wordt het vaak gemengd met andere metalen.

Roodgouden trouwringen

Rood goud geeft trouwringen een warme romantische uitstraling. Het goud krijgt haar rode kleur door een legering met koper. Hoe meer koper er in de legering zit, des te roder worden de trouwringen. Mark Bos trouwringen maakt voor haar roodgouden trouwringen gebruik van 14 karaats roodgoud.

Platina trouwringen

Platina is een wit metaal, maar in tegenstelling tot goud wordt het in juwelen gebruikt in zijn vrijwel zuivere vorm (95,0%). Het platina is uiterst slijtvast en is zeer wit, zodat het niet gerhodineerd hoeft te worden om een witte uitstraling te verkrijgen.

logo mark bos trouwringen 

Mark Bos trouwringen © Van Baerlestraat 12, 1071 AW Amsterdam info@markbostrouwringen.nl

FacebookFollow Me on Pinterest