edelsteen in trouwring

Edelstenen

Mark Bos Trouwringen heeft een ruim assortiment edelstenen. Het zijn prachtige gekleurde stenen met bijzondere slijpvormen. U kunt een edelsteen uitkiezen waar edelsmid Mark Bos dan een trouwring of verlovingsring omheen kan ontwerpen. Dit is uiteraard ook mogelijk met een door u zelf meegebrachte edelsteen.

 


Diamant

De diamant ontleent zijn naam aan het Griekse adamas, dat ontembaar of onoverwinnelijk betekend, verwijzend naar zijn hardheid. Diamant is een transparant kristal. In juwelen wordt het licht mooi gebroken en weerkaatst.

hardheid: 10


diamant

edelsteen saffier

Saffier

Saffieren zijn al sinds mensenheugenis geliefde edelstenen, vanwege hun grote schoonheid en hun buitengewone eigenschappen. Saffier behoort tot de korundgroep, de benaming komt van het Griekse Sapphirus en betekent blauw.

hardheid: 9

 


Robijn

De naam robijn is gereserveerd voor een rode transparante korund. De naam robijn is dan ook afgeleid van het Latijnse woord rubinus, hetgeen rood betekent. Hoe dieper de kleur deste waardevoller is de robijn.

hardheid: 9


edelsteen robijn

edelsteen blauwe topaas

Topaas

Waarschijnlijk kreeg de topaas zijn naam van het eiland Topazis in de Rode Zee. Pure topaas is transparant en kleurloos, maar door verontreinigingen kan het in veel verschillende kleuren voorkomen, vooral strogeel tot bruin, lichtblauw of roze.

hardheid: 8


Smaragd

De smaragd wordt beschouwd als de koning van de edelstenen. Duizenden jaren geleden was het al bekend en werd het materiaal gewonnen en toegepast in sieraden. Smaragd is ook de benaming van een slijpvorm.

harheid: 7,5-8


edelsteen smaragd

edelsteen rutielkwarts

Rutielkwarts

Rutielkwarts is een kwartsvariëteit. De kleur varieert van witte transparante bergkristal tot donkergrijze of donkerbruine rookkwarts gevuld met zilverkleurige, goudkleurige of rossige tot rode rutielnaaldjes.

hardheid: 7


Amethist

Amethyst is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Citrien wordt nagemaakt door amethyst te verhitten.

hardheid: 7


edelsteen amethist

edelsteen rookkwarts

Rookwarts

Rookkwarts is een kwarts-variëteit. De kleur is rookbruin tot bijna zwart, doorschijnend. Heel donkere varianten worden morion genoemd. In de Oudheid waarschuwde deze steen de soldaten in strijd als hij donker verkleurde.

hardheid: 7


Bergkristal

Bergkristal is de kleurloze doorzichtige vorm van kwarts. Een typisch kwartskristal is zeshoekig met een punt en doorzichtig. Geodes zijn er vaak aan de binnenkant mee bekleed. In geodes zijn kwartskristallen gewoonlijk tussen de 1 mm en 1 cm groot.

hardheid: 7


edelsteen bergkristal

edelsteen citrien

Citrien

De naam citrien is afgeleid van citrus. Dit is vanwege de gele kleur. Veel citrien die in de handel is, is niet op natuurlijke wijze in de aardbodem ontstaan. Men heeft ontdekt dat de gele kleur ook ontstaat door verhitting van amethist en rookkwarts.

hardheid: 7