hearts and arrows diamant

Hearts & Arrows diamant

Hearts & Arrows diamanten zijn misschien wel de mooiste diamanten in de wereld. Zij zijn ongeëvenaard in schoonheid, precisie en de perfectie van het slijpen. De fenomenale schittering van deze edelstenen maakt dat ze nog groter en witter lijken dan andere fijn geslepen diamanten van dezelfde grootte.

Diamant met ideale proporties

Hearts & Arrows diamanten zijn diamanten met ideale proporties, met een superieure optische symmetrie en in een specifiek facetpatroon geslepen. Wanneer al deze factoren in harmonie zijn is het resultaat een van bovenaf gezien perfect patroon van acht symmetrische pijlen en acht symmetrische harten van onderaf gezien.

Harten en pijlen patroon

De originele Hearts & Arrows diamanten hebben drie eigenschappen. Ten eerste zijn ze geslepen tot de ideale proportie. Ten tweede zijn de diamanten geslepen met superieure fysische en optische symmetrie. En ten derde zijn ze geslepen volgens een zeer specifiek brilliantering schema waardoor het harten en pijlen patroon ontstaat.

Ultieme schoonheid van de diamant

De Hearts & Arrows diamanten worden één voor één gevormd met de grootst mogelijke zorg. Er is wel geprobeerd het met automatische machines na te maken, maar dit gaat ten koste van de steen. De schoonheid van de diamant komt het beste tot uitdrukking door het vakmanschap en de afwerking door de diamantslijper.

Hearts & Arrows diamanten zijn niet voor iedereen. Ze zijn alleen voor diegene die het beste van het beste wil. Deze diamanten zijn zeldzaam en beperkt in productie. Een selecte groep juweliers bieden deze diamanten aan. Mark Bos trouwringen behoort bij deze groep.