trouwringen keurmerk

Keurmerk in ringen

Ieder platina of gouden voorwerp dat in Nederland wordt verhandeld moet voorzien zijn van een geldig keurteken. In de trouwringen van Mark Bos staan keurtekens gestempeld. Hierdoor bent u er zeker van dat onze trouwringen voldoen aan de wettelijke eisen voor zowel de Nederlandse als de Europese markt.

 


Keurtekens platina

Op grond van de Waarborgwet kennen we in Nederland een geaccepteerd platinagehalte. Dit gehalte is 950/1000. Platina sieraden bestaan voor 95% uit puur platina. Een legering met een lager gehalte mag geen platina genoemd worden. Mark Bos maakt voor zijn trouwringen gebruik van platina 950. Dit een legering met 95,0% platina.

Meer over platina.

keurtekens platina

keurtekens goud

Keurtekens goud

Op grond van de Waarborgwet kennen we in Nederland vier geaccepteerde goudgehaltes. Deze gehaltes zijn 585/100 (14 karaat), 750/100 (18 karaat), 833/100 (20 karaat) en 916/100 (22 karaat). Een legering met een lager gehalte mag geen goud genoemd worden. Mark Bos maakt voor zijn trouwringen gebruik van 14 karaats goud. Dit een legering met 58,5% goud.

Meer over goud.

Waarborg

Een meesterteken, ook wel verantwoordelijkheidsteken genoemd, is een stempel van de edelsmid dat is aangebracht op een voorwerp van edelmetaal. Dit teken moet zijn geregistreerd bij Waarborg Holland.

Meer over het Waarborg Holland.

Meesterteken

Mark Bos heeft zijn eigen meesterteken. Dit teken bestaat uit zijn initialen MB.

meesterteken mark bos