afwerking van trouwringen

Afwerking trouwringen

De trouwring kan op diverse manieren worden afgewerkt. Door de afwerking kan de edelsmid de trouwring een bepaalde uitstraling meegeven, het contrast in de ring versterken of bepaalde delen accentueren. De mogelijkheden zijn groot, hieronder staan de belangrijkste manieren van afwerking beschreven.


Trouwringen hoogglans

Goud en platina zijn materialen die prachtig hoogglans zijn af te werken. Briljanten komen vooral in een hoogglans trouwringen perfect tot hun recht. De ring schittert in het zonlicht. Hoogglanzende oppervlakken zijn mooi te combineren met een matte afwerking.

trouwringen hoogglans

trouwringen satijnmat

Trouwringen satijnmat

Trouwringen zijn ook satijnmat af te werken. Nadat het oppervlakte van de ring perfect glad is, wordt het materiaal satijnmat gemaakt zodat een satijn-zacht oppervlak ontstaat. Het kleurverschil is bij satijnmatte ringen iets duidelijker waarneembaar dan bij hoogglans ringen.


Trouwringen ijsmat

De ijsmat structuur geeft de trouwring een speelse uitstraling. Door de kleine krasjes in alle richtigen ontstaat een gevarieerd mat/glans effect. Bij een combinatie tussen een ijsmat en een hoogglans oppervlak, ontstaat een unieke, contrastrijke trouwring.

trouwringen ijsmat

trouwringen gezandstraald

Trouwringen gezandstraald

Bij zandstralen wordt het dieper gelegen gedeelte van de ring door middel van straalgrid mat gemaakt. De oppervlakte structuur die zo onstaat fonkelt. Wanneer de hogere gedeelte hoogglans worden afgewerkt wordt het contrast in de ring versterkt en vallen onderdelen, zoals de heartbeat, extra op.


Trouwringen vergulden

Bij vergulden wordt er een laagje goud op het edelmetaal aangebracht. De geelgouden trouwring hiernaast is verguld. Het reliëf in de ring is in zijn geheel wit verguld met een laagje 14 karaats palladium wit goud. Hierdoor ontstaat een mooi contrastrijke trouwring.

trouwringen vergulden

trouwringen rhodineren

Trouwringen rhodineren

Bij rhodineren wordt er een laagje rhodium op het edelmetaal aangebracht. Rhodium heeft een mooie, heldere witte kleur en is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf. Vooral zilveren en witgouden ringen worden gerhodineerd om ze extra wit te maken.