Marianne Brom

Marianne Brom

Sinds 1999 heb ik ongeveer 500 huwelijken voltrokken. Elke huwelijksvoltrekking is weer bijzonder en uniek. Altijd kom ik weer blij thuis wanneer ik een huwelijk heb voltrokken. Het is zo’n feest om dit werk te mogen doen.


Gevoelige snaar

Het luisteren naar mensen is het mooiste dat er is. Ik ga naar de aanstaande bruidsparen toe, of ik nodig de aanstaande bruidsparen bij mij thuis uit. 

Tijdens een gesprek van ongeveer 2 uur leef ik mij intensief in. Ik luister zeer aandachtig en stel vragen. Ik kijk niet raar op wanneer er tranen vloeien tijdens het gesprek. Vaak wordt er een snaartje geraakt over situaties uit het verleden, een overleden dierbare etc. Ook dat is een emotie die gevoeld moet kunnen worden. Ik kijk niet op de klok wanneer het gesprek daardoor 3 uur duurt. Ik ben er gewoon voor de bruidsparen.

Dezelfde of de volgende dag werk ik uit wat ik heb gehoord. In gedachten zit ik dan weer met het aanstaande bruidspaar aan tafel en gebruik af en toe de aantekeningen die ik heb gemaakt. Hun verhaal vloeit als het ware uit de pen (nou ja, ik voer het in de computer in). Ik verbaas mij er zelf over dat het uitwerken zo vanzelf gaat. In ben volkomen geïnspireerd waardoor het ook hun unieke verhaal wordt. 

Meer info op de website van Marianne Brom.